Succes verhalen

MIJN EIGEN SUCCES VERHAAL

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen zal ik mijn eigen succes verhaal met jullie delen. Zoals jullie in ‘over Jorieke’ hebben kunnen lezen, ben ik zelf ook erg veel afgevallen. In eerste instantie ben ik begonnen met een crashdieet maar dit bleek achteraf toch niet zo’n succes te zijn. Om mijzelf toch weer mooier te vinden, heb ik voor mijzelf een voedingsschema geschreven.

Ik heb vooral gekeken naar wat ik als persoon nodig had en ben vanuit daar mijn eigen voedingsschema gaan schrijven. Ik heb overal rekening mee gehouden want ja, ook ik hou er wel eens van om een lekker koekje weg te smikkelen. Ik ben begonnen met mijn voedingsschema en ik begon met het eten van ongeveer 2000 kcal per dag. Dit heb ik voor ongeveer twee weken gedaan. In eerste instantie was ik er volledig van overtuigt dat ik zou aankomen in plaats van afvallen maar het was toch andersom! Deze meid was zo waarlijk afgevallen en wel 2 kilo!

Vanuit hier heb ik mijn voedingsschema aangepast naar een inname van zo’n 1800 kcal. Weer heb ik gekeken naar wat mijn behoeftes waren en naar wat voor mij belangrijk was om wel in het voedingsschema te houden. Ook heb ik gekeken naar recepten waar ik voor een langere tijd verzadigd van bleef want ik heb niet altijd tijd om even snel wat tussendoor te kunnen eten. Het innemen van zo’n 1800 kcal heb ik voor vier weken gedaan en wederom was ik een aantal kilo afgevallen! Ik was super trots! En omdat ik er bij ook nog aan fitness deed, werd mijn lichaam steeds een beetje strakker.

Als vervolg op de 1800 kcal, heb ik mijn voedingsschema aangepast naar 1700 kcal per dag. Dit was het laatste deel van mijn ‘traject’. De ene dag was dit iets meer en de andere dag wat minder. Zo bleef ik ook heerlijk in balans. Nog steeds at ik voor mijn gevoel super veel op één dag. Zo begon ik bijvoorbeeld de ochtend met een kommetje havermout met banaan en pindakaas en eindigde ik mijn dag met twee blokjes Milka chocolade. En even eerlijk, wie wil dat nou niet?!

Naarmate de tijd vorderde werd ik steeds strakker en strakker. Ik voelde me, elke keer als in de spiegel keek, een beetje mooier worden en een beetje zelfverzekerder! Ik mocht er namelijk ook weer zijn!

Dit was voor mij zo belangrijk want ik had altijd het gevoel dat ik minder mooi was dan de anderen mensen om mij heen. Ik was, voor mijn gevoel, altijd dat lelijke, dikke eendje. Terwijl ik dat helemaal niet was! En juist omdat het mij zoveel heeft opgeleverd (zowel lichamelijk als geestelijk), wil ik dit ook met jullie delen! Iedereen verdient het om zichzelf weer super te voelen en weer vol trots in de spiegel te kijken!

VOOR CRASH DIEET

NA CRASH EN NA EIGEN VOEDINGSSCHEMA