PEANUTBUTTER BANANABREAD

Zoals jullie misschien al wel door hebben, ben ik echt dol op bananenbrood. Ik probeer hier dan ook zoveel mogelijk variaties op te maken: met chocolade, met stukjes appel erdoor heen, vegan en noem maar op. Nu ben ik ook intens gek op de combi banaan en pindakaas dus bedacht ik: hoe top zou het zijn om dit te mengen tot een bananenbrood?! Dus zo zegt, zo gedaan en ik moet zeggen: ik ben erg trots op het eindresultaat!

Wat heb je nodig?

– 200 gram havermout
– 100 gram zuivelspread light
– 100 gram pure chocolade
– 150 gram pindakaas 100%
– 3 rijpe bananen
– 3 eieren
– 1 zakje bakpoeder
– snufje zout

topping:
– 100 gram zuivelspread light
– 1 el zoetstof
– pure chocosnippers

Hoe maak je het ?

Als eerst verwarmen we de oven voor op 190 graden. Vervolgens gaan we de eieren, bananen en zuivelspread mixen tot een smeuïge massa. Ik heb hier zelf een keukenmachine voor gebruikt maar het kan natuurlijk ook gewoon met een staafmixer of blender.
Snipper ondertussen de chocolade in kleine blokjes en zet even apart.
Mix nu de overige ingrediënten (pindakaas, bakpoeder, zout en havermout) en voeg dit toe aan het bananenmengsel. Mix dit nog weer even goed door elkaar zodat alle havermout en pindakaas is opgenomen. Voeg als laatste de chocolade snippers toe en roer goed door het beslag heen. Houd ongeveer 1/3 van de chocosnippers apart om over het brood heen te doen.
Doe het mengsel in een cakeblik (25 cm) en zet voor zo’n 35 minuten in de oven. Houd ondertussen wel af en toe in de gaten!

Terwijl het bananen-pindakaasbrood aan het bakken is, kun je alvast de zuivelspread gaan mixen met het zoetstof. Dit kun je gewoon met een pannenlikker doen. Zet dit dan even in de koelkast en smeer het er pas op als het brood goed afgekoeld is.
Verdeel het er gelijkmatig overheen en als laatste doe je nog wat chocosnippers erover. En dan is het smullen maar!!

* per plakje, op basis van 12 plakken, 255 kcal. Het bananenbrood kun je het beste in de koelkast bewaren i.v.m. de zuivelspread. Je kunt hem ongeveer één weekje  bewaren in de koelkast.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *