Over Jorieke

ABOUT ME

Hi lieve lezers! Welkom op de website van EET & WEET! Met EET & WEET heb ik een missie namelijk mensen weer leren hoe makkelijk, leuk en lekker het is om gezond te eten. Mijn uitgangspunt is dan ook dat je pas je perfecte lichaam kunt hebben, als je hebt geleerd om te houden van je lichaam dat je nu hebt. Met EET & WEET wil ik mensen dan ook coachen naar een happy, healthy & beautiful lifestyle. Ik wil mensen leren dat het geen dieet is wat er gevolgd wordt, maar dat het een verandering is van hun leefstijl. Het opnieuw leren in balans te komen tussen gezond eten en af en toe ook eens lekker snacken want zeg nou eerlijk, niemand kan toch zonder pizza?!

HOE BEGON IK?

Een paar jaar geleden vond ik mijn lichaam vreselijk en schaamde ik mij bijna voor mijn lichaam. Ik voelde mij niet fijn in strakke jurkjes of vrolijke kleuren omdat ik het gevoel had dat iedereen alles kon zien. Ik voelde mij niet mooi als mens, maar ook niet meer als vrouw. Dit was voor mijn, nadat ik nog een zak chips had leeg gegeten, dan ook de druppel. Ik moest en zou veranderen!
Van de één op de andere dag besloot ik dan ook om een crash-dieet te gaan volgen (ja ja, ik weet het, niet mijn beste keuze ☹)
Toch vlogen de kilo’s eraf en werd ik steeds een beetje slanker. Ik kreeg steeds meer complimenten en dit motiveerde mij natuurlijk nog meer. Nadat ik gestopt was met shakes drinken, besloot ik weer ‘normaal’ te gaan eten. Dit hield eigenlijk in dat ik niet meer at dan 1000 kcal per dag. Dit heb ik voor 1,5 jaar vol gehouden totdat ik weer het gevoel had dat ik dikker was. Toen ben ik weer wat minder gaan eten. Uiteindelijk was de maat vol en moest ik wel hulp gaan zoeken. Dit heb ik dan ook gedaan en zo werd ik een gewichtsconsulent! Door mijn studie ging ik inzien hoe belangrijk het is om gezond en in balans te eten en dit wil ik dan ook graag aan jullie leren!

Nu ben ik alweer een paar maanden verder en een zwangerschap verder en ondanks dat mijn lichaam nu helemaal anders is, vind ik mijzelf prachtig! Nee, ik ben echt niet super strak en ja, ik heb heus wel op sommige plekken ‘teveel’  maar dat is niet erg! Ik eet elke dag weer vol plezier en eet meer dan dat ik in de afgelopen jaren heb gedaan. Natuurlijk blijft het soms super lastig, vooral als je vriend naast je een heerlijke pizza weg eet, en jijzelf met je wrap met kip zit te kijken naar zijn pizza. MAAAAR dit houdt natuurlijk niet in dat wij nooit meer een pizza mogen eten! Dit mag en kan zeker wel, alleen wel met de juiste balans!