EET&WEET

OVER EET&WEET

Hi lieve lezers,

Omdat ik vaak de vraag krijg over hoe we bij EET&WEET te werk gaan, of iedereen het traject kan volgen, wat de basisprincipes zijn van EET&WEET, waar ik gevestigd zit etc., dacht deze meid: laat ik dat eens even gaan uitschrijven.

Allereerst is het belangrijk om te weten dat mijn visie is dat je bij EET&WEET geen dieet volgt maar dat je een nieuwe, gezonde levensstijl aanleert waarin je gerust nog eens kunt genieten van wat lekkers of ongezonds. Dit hoort bij het leven en wees eerlijk, wie kan er nou de rest van zijn/haar leven zonder pizza of patatjes? Ik in ieder geval niet!

Bij EET&WEET werken we vanuit verschillende fasen waarbij de calorie-inname continu wordt aangepast. Dit zorgt ervoor dat je een 'calorie tekort' krijgt waardoor je dus gaat afvallen. Nu klinkt een calorie tekort gelijk heel extreem maar dit is het niet. Bij EET&WEET gaan we absoluut niet te laag in de calorieën zitten omdat je dan al gauw richting een crashdieet gaat en dit absoluut niet goed is voor je lijf en geest. Ik heb dit zelf gedaan en geloof me, dat wil je niet. Natuurlijk vliegen er op die manier de kilo's eraf maar wanneer je dan weer opnieuw gaat eten en je oude manier van eten oppakt, zitten de kilo's er zo weer aan en vaak zelf wat extra. Daarom leer je bij EET&WEET een nieuwe en gezonde eetstijl die je eigenlijk de rest van je leven vast kunt houden. Je leert dat je door middel van variëren en balanceren, niks hoeft te verbannen uit je voedingspatroon en dat je altijd wel van wat lekkers kunt blijven genieten.

Dit maakt ook dat de verschillende trajecten voor iedereen te doen zijn, jong of oud, man of vrouw! Ik kijk naar jou als persoon en ga vanuit daar aan de slag. Het kan namelijk heel goed zijn dat de één al afvalt met een inname van 1900 calorieën en de ander beter afvalt met een inname van 1700. Daarnaast is het ook goed om te weten dat wanneer je een traject bij EET&WEET volgt, je gewoon met het gezin kunt blijven mee eten en dat je niet voor jezelf een apart maaltje hoeft te koken. Het belangrijkste is, is dat je voeding gaat afwegen en dat je je bewust wordt van wat je eet. Tijdens het traject blijven we dus ook gewoon aardappeltjes, pasta's, brood, etc. eten omdat je dit de rest van je leven zult blijven doen en je deze koolhydraten ook nodig hebt om goed te kunnen functioneren.
Vaak zijn mensen bang dat wanneer ze een dieet gaan volgen, ze honger moeten lijden. Dat is bij EET&WEET dus absoluut niet het geval. Vaak krijg ik zelf te horen van mijn cliënten dat ze, vooral in de eerste fase,  nog meer moeten eten dan dat ze deden. En dan zijn ze al helemaal verbaast al ze dan weer voor het eerst op de weegschaal moeten staan en ze zijn afgevallen. Dit heeft dus echt te maken met het feit dat je bewust wordt van wat je eet en hoe je hier op een verantwoorde manier mee om kunt gaan.

Daarnaast biedt EET&WEET je een coach die 24/7 bereikbaar is en altijd klaar staat met tips and tricks! Jou doel, wordt mijn doel en daar wil ik dan samen voor gaan! Doordat ik nu al meerdere mensen heb mogen begeleiden, weet ik hoe fijn het kan zijn als iemand even die extra stok achter de deur is en soms even een extra berichtje doet met hoe het gaat. Maar ook vooral dat het heel fijn is dat even een appje kunt doen met een vraag of je bijvoorbeeld iets wel/niet kunt tijdens een verjaardag o.i.d.
Oh, en ook handig om te weten: ik word ook altijd donders enthousiast als het resultaat goed is dus schrik niet van de overweldigende enthousiasme van deze meid.

Een andere vraag die vaak voorbij kwam is waar EET&WEET gevestigd zit. Ik zit gevestigd in het mooie, kleine Oldenzaal en werk veel vanuit thuis. Dit komt omdat de begeleiding veelal digitaal is waardoor dit erg gemakkelijk gaat. Wel ben ik druk bezig met veel nieuwe dingen dus dit kan nog wel eens gaan veranderen maar daar later meer over!
Omdat de begeleiding dus veelal digitaal is, kan ik eigenlijk iedereen begeleiden dus of je nou uit het westen komt of ergens uit het mooie Twente, een traject bij EET&WEET is voor iedereen mogelijk.

Mocht je nou alsnog een vraag hebben over hoe EET&WEET te werk gaat, stuur dan een mailtje naar info@eetenweet.nl en dan probeer ik je vraag a.s.a.p. te beantwoorden!

Veel liefs Jorieke