Lang leve king Willie

Zaterdag is het weer feest! Dan is het de birthday van ons Willie. Ennnn, bij een verjaardag hoort natuurlijk een party! En als ik zeg party, dan zeg ik natuurlijk ook een biertje, wijntje, bacootje of een lekker frisje. Maar hoe kun je dit nu het beste aanpakken als je op dieet bent?!

Allereerst is het het natuurlijk het belangrijkste dat je geniet op Koningsdag. We moeten niet teveel bezig zijn met alles wat we naar binnen schuiven maar om toch het schuldgevoel voor de volgende dag een beetje tegen te gaan, heb ik voor jullie gekeken naar wat je het beste kunt nemen.

Het makkelijkste is natuurlijk om deze dagen al wat extra kcal te reserveren voor morgen dus neem vanavond niet teveel meer en neem morgen een vullend maar toch licht ontbijt bijvoorbeeld crackers met kipfilet en komkommer. Als tussendoortje neem je lekker een stukje fruit en als lunch neem je weer iets lichts bijvoorbeeld kwark met muesli. Zo heb je al lekker wat ruimte over voor de middag/avond.

Nu denken jullie natuurlijk : ‘ ja ja meid, allemaal leuk en aardig maar wat moeten we gaan drinken dan?!’. Kijk zoals jullie waarschijnlijk wel weten, is alcohol nou niet het meest positieve ingrediënt tijdens je dieet. Het is namelijk zo dat 1 gr alcohol zo’n 7 kcal bevat. Realiseer je dan even dat 100 gr komkommer maar 13 kcal bevat..
Maar goed, dat is niet de kern van het verhaal! Koningsdag staat voor genieten en dat gaan we dus ook doen. Ik heb even een klein overzichtje voor jullie gemaakt zodat jullie kunnen zien wat een drankje bevat.

klein overzichtje drankjes:

1 Grolsch pilsener van 330 ml bevat 132 kcal

1 wit wijntje van zo’n 250 ml bevat 180 kcal

1 rood wijntje van zo’n 250 ml bevat 195 kcal

1 flesje jilzz bevat 133 kcal

1 wodkaa’tje van 100 ml bevat 243 kcal.

1 rum van 100 ml bevat 240 kcal kcal

 

Nu denk je misschien: ‘shit, die sterkere dranken bevatten meer kcal, dan een wijntje of een biertje’. Dat klopt zeker maar dat is wel per 100 ml en ik kan je zeggen, naar 100 ml wodka of rum gaan je voetjes al aardig van de vloer terwijl je na 100 ml bier nog steeds verlegen staat te wiebelen.

Tip: wanneer je kiest voor een mixdrankje, kies dan om het te mengen met of light frisdrank of zero frisdrank. Zo bespaar je weer calorieën.

Kijk dus bewust naar wat je neemt en giet jezelf niet overladen vol! Schuldgevoel komt altijd later lieverds!

What about food?!

Natuurlijk moet er op zo’n feestje ook gegeten worden! Vaak is er meer dan genoeg keuze. Kies dan het liefst voor een zakje friet met een beetje ketchup of neem een lekker broodje kroket. Mocht je dan nog steeds honger hebben, ga dan even langs een fruitkraampje en haal daar een lekker stukje fruit (Ja, ik weet dat dit duurder is dan een extra zakje friet maar ach, je hebt nu toch al genoeg geld op gemaakt 🙂 ).

tip: Soms is het op festivals ook toegestaan om eigen eten mee te nemen zoals een stuk fruit of een pakje sultana. Neem dit uit voorzorg mee. Mocht je  dan echt heel erg honger krijgen, kun je hier nog eerst van smikkelen. 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *