Healthy wafels

Voor alles probeer ik een healthy recept te creëren dus ook voor wafels! Ik vind wafels geschikt voor alles. Je kunt ze gebruiken als ontbijt, als lunch, als snack en zelfs als toetje. Helaas zitten de wafels die je kant en klaar kunt kopen hij de supermarkt vol met suikers dus heb ik geprobeerd ze na te maken. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden!

Wat heb je nodig:

125 gr havermout

100 gr magere yoghurt

50 ml magere melk of amandelmelk

2 eieren

2 el honing

1 zakje bakpoeder

1 tl kaneel

Snufje zout

Toppings naar keuze bijvoorbeeld bosbessen, aardbeien, banaan, kwark, choco chunks

Hoe maak je het:

Verwarm als eerste het wafelijzer. Doe vervolgens de havermout in een keukenmachine en mix totdat je havermoutmeel hebt. Voeg dan de rest van de ingrediënten toe (op de toppings na natuurlijk) en mix dit tot een glad beslag.

Vet ondertussen het wafelijzer in met een klein beetje olie en voeg een deel van het beslag toe. Bak de wafels in 5 minuutjes gaar. Trek in het begin niet het ijzer open, dan vallen de wafels uit elkaar. Herhaal dit net zovaak totdat het beslag op is.

Serveer vervolgens de wafels met de gewenste toppings en smikkelen maar!

tip: je kunt ook kiezen om chocolade au bain marie te laten smelten en dit over de wafels gieten. Gebruik dan wel pure chocolade van 75% of meer!

* per portie (op basis van twee porties) ongeveer 410 kcal. Dit ligt er aan hoe dik je de wafels maakt en hoeveel wafels je op kunt (ik kreeg mijn portie niet op namelijk haha). Let wel op dat wanneer je toppings toevoegt, de calorieën wat meer worden.
Je kunt de wafels prima bewaren in de koelkast voor 2 dagen en wanneer je ze weer wilt eten, even opbakken in de pan!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *