Havermout bakjes

Oke, dit is weer zo’n receptje waar ik gelijk fan van ben! De havermout bakjes zijn super makkelijk te maken, super gezond en ook nog eens super lekker. Wat wil een mens nog meer?! Oh, en nog een voordeel aan de havermout bakjes: je kunt ze vullen met alles wat je lekker vindt! Je kunt ze bijvoorbeeld vullen met kwark of yoghurt, met fruit, suikervrije jam etc. En mocht je nou een cheat dagje hebben, ze zijn ook verrukkelijk met een beetje (veel) nutella!

Dit heb je er voor nodig:

1 banaan

150 gram havermout

25 gr honing

1 tl vanille extract

1 tl kaneel

snufje zout

muffinvorm

Voor de toppings kun je kiezen waar je zin in hebt! Ik heb gekozen voor magere kwark en bosbesjes uit de diepvries.

Hoe maak je het:

Als eerste prak je de banaan toch een smeuïge smurrie ( je kunt dus weer het beste een bijna verrotte banaan gebruiken). Wanneer je de banaan geprakt hebt, voeg je de rest van de ingrediënten toe op de toppings na. Mix alles goed door elkaar met een vork of een pannenlikker. Vervolgens ga je het mengsel verdelen over de muffinvorm. Ik heb zo’n blik waarbij je 12 muffins kunt maken. Van die mengsel kan ik 8 havermout  bakjes maken. Je verdeelt dus je mengsel over 8 vormpjes en je gaat met een lepel een kuiltje maken. Zorg dat het mengsel goed aan de zijkant zit maar let wel op dat je nog genoeg op de bodem hebt zitten. Anders krijg je een lek bakje en dat willen we natuurlijk niet. Wanneer je de bakjes gecreëerd hebt, zet je de muffinvorm voor ongeveer een uurtje in de koelkast zodat geheel wat kan gaan opstijven. Verwarm ondertussen de oven op 180 graden. Na één uur kun je de havermout bakjes uit de koelkast halen en in de oven zetten. Bak ze in ongeveer 15 minuten knapperig en gaar.

Als ze klaar zijn, laat je ze 15 a 30 minuutjes afkoelen en haal je ze voorzichtig uit de muffinvorm. Nu is het tijd om ze te gaan vullen met de gewenste toppings! Zelf heb ik dus gekozen voor magere kwark met diepvries bosbesjes maar je kunt dus eindeloos variëren. De bakjes kun je ongeveer één week bewaren in een luchtdichte bewaar box.

SMIKKELSE!

* per ongevuld havermoutbakje 94 kcal. Per gevuld havermoutbakje ( op basis van 2 el magere kwark en handje bosbessen) 120 kcal.