FLUFFY APPLE PANCAKES

Ook zoiets waar ik enorm fan van ben! PANNENKOEKEN! Je kunt letterlijk alles bedenken met pannenkoeken van hartige tot intens zoet, van chocolade tot fruitige pannenkoeken en nog veel meer! En aangezien het vandaag nationale pannenkoekdag is, kan een nieuw receptje natuurlijk niet ontbreken.

Zoals je net al kon lezen, kun je alle kanten op met pannenkoeken en dit keer dacht ik om, i.p.v. al mijn chocolade receptjes, eens een fruitige pannenkoek te maken. Fruit kun je eigenlijk altijd wel toevoegen in een receptje of je het nou gebruikt door het beslag of als side gerechtje, fruit past overal bij!
Bij deze pannenkoeken heb ik gekozen om gebruik te maken van appel. Appel geeft altijd een extra zoete smaak aan een gerechtje dus dat vond ik wel geschikt voor deze toppers!

Wat heb je nodig (1 portie)?
– 2 eieren
– 30 g tarwebloem
– 1 gr bakpoeder
– 60 ml plantaardige melk (ongezoet)
– 2 el agavesiroop of honing
– 2 el kaneel
– 1 appel
– (kokos)olie om in te bakken

Hoe maak je ze?

Allereerst gaan we het eiwit scheiden van het eigeel en verdelen we het over twee schalen. Klop vervolgens het eiwit stijf met een mixer en zet even aan de kant.
Mix vervolgens de bloem, melk, 1 el agave/honing, bakpoeder, 1 el kaneel en de helft van een appel (zonder schil) tot een glad beslag. Ik heb hier zelf een keukenmachine voor gebruikt maar je kunt het ook prima met een staafmixer/blender mixen.
Als het beslag glad is, schep je voorzichtig het eiwit door het beslag heen. Het is de bedoeling dat het beslag wel luchtig blijft dus roer het opgeklopte eiwit niet te enthousiast door het beslag heen.
Verwarm vervolgens wat olie in een koekenpan en schep een bolletje van het beslag in de pan. Doe de deksel op de pan en laat even op middelhoog vuur staan. Wanneer er belletjes/bubbeltjes ontstaan in het beslag, kun je de pannenkoek omdraaien. Bak vervolgens de andere kant ook nog even voor 1 á 2 minuutjes. Herhaal dit totdat al je beslag op is (wanneer je een grote pan gebruikt, kun je ook meerder pannenkoekjes tegelijk bakken).
Snijd ondertussen de andere helft van de appel in blokjes en mix met de kaneel. Je kunt er voor kiezen om ook de appel nog even te bakken. Ik heb dit zelf niet gedaan omdat ik lekkerder vind als de appel nog knapperig is.
Stapel vervolgens de pannenkoeken op en verdeel de appel erover. Als laatste doe je nog 1 el agave/honing erover en klaar is kees!

EETSMAKELIJK!

per portie : 375


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *