CHOCOROTSJES

Oké, eerlijk, wie is niet gek op die welbekende pindarotsjes? Als ik deze haal voor bij ons thuis dan overleven ze het geen dag. Mijn man en ik zijn er allebei echt gek op. Helaas zijn deze kleine, hemelse jongens niet zo bijster gezond dus ik dacht, misschien kan ik hier een gezonder alternatief op maken?! En dat is gelukt! Ik vond ze echt intens lekker (manlief wat minder maar hé, je kunt niet alles hebben). Daarnaast zijn ze ook nog eens super makkelijk te maken én heb je maar twee ingrediënten nodig.

Wat heb je nodig?

– 400 gram kikkererwten (uitgelekt)
– 100 gram pure chocolade 85% (melk chocolade kan ook maar dit maakt het dan wel weer wat ongezonder)

Hoe maak je het?

Allereerst gaan we de oven voor verwarmen op 200 graden. Ondertussen gaan we de kikkererwten laten uitlekken en vervolgens gaan we ze droog deppen. Bekleed daarna een bakplaat met bakpapier en verdeel hierover de kikkererwten. Zorg dat ze goed verdeeld zijn en dat ze niet op elkaar komen te liggen.
Als de oven heet genoeg is, zet je de kikkererwten voor zo’n 35 minuten in de oven, totdat ze knapperig zijn. Als de timer op 5 minuten staat, kun je de chocolade alvast gaan smelten (au-bain marie).
Als de kikkererwten klaar zijn, haal je deze uit de oven en laat je ze nog even op de bakplaat liggen totdat de chocolade ook helemaal gesmolten is. Wanneer de chocolade zover is, kun je met een lepel kleine hoopjes kikkererwten in de chocolade dompelen en er goed doorheen roeren. Haal het hoopje kikkererwten er weer uit en leg deze op een schaal of bord (tip: doe hier eventueel ook wat bakpapier op, zo plakken ze niet vast). Herhaal dit totdat alle kikkererwten op zijn. Als je nog wat chocolade over hebt, kun je dit over de rotsjes heen gieten.
Zelf heb ik er nog een beetje zout over heen gestrooid omdat ik dol ben op de combi chocolade en zout. Je kunt er ook voor kiezen om er wat kokosrasp over heen te strooien of om er wat pindakaas over heen te doen. Let wel op dat pindakaas weer meer calorieën bevat en de chocorotsjes dus wat calorierijker worden.
Vervolgens laat je ze afkoelen en smikkelen maar!

Per chocorotsje, op basis van pure choco 85% en zout, 71 kcal op basis van 13 chocorotsjes.
Kies je nou voor melk chocolade dan is het 76 kcal per chocorotsje ( ook op basis van 13 rotsjes). Je kunt de chocorotsjes prima 1 á 1,5 week bewaren in aan afgesloten bakje/pot.