CHOCOLATE CHIP COOKIES

Oke eerlijk, wie is er niet dol op chocolate chip cookies? En dan vooral die ‘goedkope’ van een of ander huismerk want die zijn vaak nog lekkerder om snel weg te smikkelen en dan heb ik het niet over één koekje. Helaas doen ze alleen niet zoveel goeds voor ons figuur dus kunnen we dit helaas niet elke dag doen (je kunt ze natuurlijk wel verwerken in je voedingsschema zodat je er wel elke dag één of twee kunt wegsmikkelen!)

Nu dacht deze meid, misschien is het wel een idee om hier een gezonde versie van te maken?! En zo gezegd, zo gedaan! En ik moet je zeggen: ze zijn overheerlijk! Oke, ze zijn misschien niet precies hetzelfde als die uit de supermarkt maar ik vind ze wel een perfect alternatief omdat deze wel grandioos goed vullen en dat is natuurlijk altijd top.

Wat heb je nodig?

– 75 g havermout
– 75 g speltmeel
– 50 g dadels zonder pit
– 3 el kokosolie
– 50 g pure chocolade (liefst 80%)
– 1 ei
– snufje zout
– 2 el honing
– 50 ml water

Hoe maak je ze?

Allereerst gaan we de oven voor verwarmen op zo’n 180 graden. Vervolgens doen we alle ingrediënten, op de chocolade na, in een mixer en maken we er een mooi deeg van. Ondertussen hakken we de chocolade in kleine blokjes.
Check ondertussen wel even hoe het met je deeg gaat want het deeg mag best een beetje grof zijn. Is het deeg nou te droog? Voeg dan nog een beetje water toe. Is het deeg nog te nat? Dan doe je nog iets extra speltmeel erbij.
Wanneer je deeg goedgekeurd is, meng je de chocolade chips door het deeg heen. Dit kun je het beste met een vork doen zodat je de chocolade chips goed verdeelt in het deeg.
Rol vervolgens bolletjes van je deeg en druk deze plat op een met bakpapier bekleed rooster (dus geen bakplaat!).
Vervolgens bak je de koekjes in zo’n 20 minuutjes gaar in de oven! Check na 15 minuutjes even hoe je koekjes eruit zien omdat het natuurlijk per oven verschilt hoe snel het gaat!

SMIKKELSE!

kcal per koekje (op basis van 10 koekjes): 142


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *