CHOCO MUFFINS

Chocolade, ik ben er dol op! Chocolade is ook echt één van mijn guilty pleasures ( ja, ik heb er meer 🙂 ) en ik vind het dus ook heerlijk als ik elke dag iets met chocolade kan/mag eten. Helaas zijn de keuzes niet altijd zo gezond dus ik ben altijd aan het kijken of ik iets gezonder kan maken. Zo ook dus ook deze choco muffins! Deze muffins zijn helemaal vrij van geraffineerde suiker en ze zijn echt super lekker! Oh en ze zijn ook nog eens in een handomdraai te maken dus ik zou zeggen: he ho, let’s go!

Wat heb je nodig:

– 2,5 banaan
– 85 gram appelmoes 0% suiker
– 1 ei
– 1 tl bakpoeder
– 110 gram havermeel/havermout
– 4 tl cacaopoeder
– 30 gram kokosbloesemsuiker
– 40 gram 85% chocolade

Hoe maak je het:

Allereerst verwarmen we de oven voor op 180 graden. Vervolgens gaan we als je nog geen havermeel hebt, de havermout vermalen tot meel. Dit kun je gewoon in de keukenmachine doen.
Als je het havermout tot meel hebt gemalen, voeg je de rest van alle ingrediënten toe en mix je dit tot een smeuïg beslag.
Vervolgens verdelen we het beslag over de muffinvormpjes. Ik heb zelf voor 12 muffinvormpjes gekozen omdat ik wat doller ben op kleinere snackjes maar je kunt ook gerust wat meer in één muffinvorm doen zodat je ze wat groter krijgt. Let dan wel op dat de calorie-inname groter wordt!
Bak de muffins vervolgens op zo’n 30 minuutjes in de oven! Check even met een sateprikker of de muffins gaar zijn. Wanneer dit nou niet het geval is, doe ze dan nog weer even 5 minuutjes erin! Als je grotere muffins  maakt, doe ze dan voor 40 minuutjes in de oven en ook hier even checken met de sateprikker.

SMIKKELSE!!

* 99 calorieën per muffin (op basis van 12 muffins)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *